'Ik vertrek' (Martien Meiland) of 'Het roer om'?

ik vertrek spanje martien en erica meiland

Soms krijgen wij (Angela en James) de vraag van mensen of wij niet hebben meegedaan aan het populaire NPO programma 'Ik vertrek' of 'Het roer om' van SBS6. Men zegt dat ons verhaal zo uit een van de reality reeksen kan komen. Net zoals de inmiddels beroemde familie van Martien en zijn vrouw Erica, dochter Maxime Meiland oftewel de Meilandjes met de onvergetelijke woorden: 'Wijnen, wijnen, wijnen!'

Maar nee, wij hebben nooit meegedaan aan de programma's 'Ik vertrek' of 'Het roer om' ondanks dat de ingrediënten zeker aanwezig waren.

Ook nooit gedacht aan 'Ik vertrek' of 'Het roer om'?

Simpelweg hebben wij daar ook helemaal niet aan gedacht toen wij in het jaar 2012 plots en spontaan besloten om uit Nederland te vertrekken. Eigenlijk waren wij bezig met een wereld-, huwelijksreis maar eenmaal in Sevilla raakten wij zo verliefd op deze stad, dat we onze reis onderbraken en besloten om hier eventjes te verblijven. Dat was in 2012 en geen haar op ons beider hoofden die hier spijt van heeft.

Geen kandidaten voor 'Ik vertrek'

Waarschijnlijk zijn wij ook niet de juiste kandidaten voor de programma's 'Ik vertrek' of 'Het roer om" terwijl wij het beide fantastische programma's vinden. Maar stel dat wij van te voren wisten dat we zouden vertrekken naar het buitenland en daarvoor een bewust plan zouden hebben gemaakt, dan hadden wij alsnog geen contact gezocht met de redactie's van 'Ik vertrek'. Het idee dat een cameraploeg een hele periode over je schouder meekijkt tijdens het verbouwen van Finca Ángela Sevilla, geeft ons niet het gevoel 'vrij' te zijn.

Vrijheid was de voornaamste reden dat wij deze stap hebben genomen. Bovendien zijn wij allebei absoluut geen planners (die werken met een strikt tijdpad) en willen wij ook niet met ons hele hebben en houden op de Nederlandse buis.

Het succes van 'Ik vertrek' of 'Het roer om'?

Natuurlijk zien wij de grote impact van dergelijke, succesvol programma's. Na zoveel jaren in het prachtige West Andalusië, Sevilla, hebben wij diverse deelnemers van het programma 'Ik vertrek' of 'Het roer om' bezocht. De conclusie is eenvoudig, deelname aan dit programma is een garantie voor boekingen!

Dat geeft beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant willen wij natuurlijk ook veel boekingen maar aan de andere kant, tevens de hoofdfeden, willen wij vooral rustiek blijven en juist niet constant vol zitten waardoor onze aandacht of gastvrijheid kan verslappen. Dat willen wij niet.

Het volgen van je hart of je gevoel!

ik vertrek volg je hart het weet de weg

Wat wij hebben gedaan, en nog steeds doen, is het volgen van ons hart of gevoel. Dat was best moeilijk wanneer je hebt meegedraaid in de zogenaamde hit-and-run maatschappij in Nederland met de vele (sociale) zekerheden, goede inkomsten en maar vooral veel (zakelijke) verplichtingen, belastingen en enorm veel regels.

Oefening baart kunst want in eerste instantie dachten wij ook dat we met onze carrières in Nederland daadwerkelijk luisterden naar onze harten. Helaas bleek dit gevoel voornamelijk ingegeven te zijn door de maatschappelijke wenselijkheid of sociale druk (omgeving). Dus je kijkt hoe je scoort op de zogenaamde maatschappelijke 'succesvolle' ladder en de zekerheid van maandelijks een (hoog) inkomen, mooi huis, dikke (lease) auto, etc. te hebben.

Geen zekerheid van een vast inkomen

Die zekerheid van een maandelijks inkomen loslaten, is leven met een totaal andere mindset want die (zogenaamde) zekerheid is hier in Andalusië niet het geval. Men leeft hier van dag tot dag maar met veel, veel minder zorgen, minder stress. Als dat je lukt dan zal je geen problemen hebben om hier te aarden, meer vrijheid te ervaren en minder druk of stress voelen.

Wij hebben geleerd dat de Nederlandse zekerheid of veiligheid slechts een gecreëerd of aangeleerd gevoel of idee is. Hier leven wij met de gedachte 'Wat heb je écht nodig om te kunnen leven, vrij en gelukkig te zijn? Uit onze praktijk blijkt dat heel weinig te zijn.

ik vertrek npo heimwee

Last van heimwee?

Vaak vragen mensen ook of wij wel eens last hebben van heimwee? Daarnaast zien wij ook in onze omgeving hier dat mensen niet kunnen aarden omdat ze een enorme last hebben van heimwee. Er zijn dan investeringen (met veel energie en geld) gedaan die plotsklaps niets meer waard zijn omdat men terug naar 'Die Heimat' gaat. Jammer!

Zelf hebben wij geen last van heimwee en ook nooit gehad. Dit ondanks veel lieve vrienden en familie in Nederland. Ook zien wij onze meest liefhebbenden regelmatig hier op onze Finca. Het is ook maar slechts 2,5 uur vliegen vanaf Nederland. Misschien komt het ook omdat wij altijd van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen, gehouden hebben. Juist om te ontdekken hoe het anders kan of gaat dan in Nederland.

Wat te doen bij heimwee?

Het is raadzaam om eerst te ontdekken of je eventueel last hebt van heimwee, als je een dergelijk besluit neemt zoals in 'Ik vertrek' of 'Het roer om'. Dat kan je al liggende in je bed doen waarbij jij je alleen focust op de negatieve kanten van een eventueel vertrek. Ervaar je (te) veel negatieve kanten dan is er een aanzienelijke kans op heimwee.

Wat ook helpt is om terug te kijken naar je genoten vakanties in je leven. Miste je al tijdens je vakantie thuis of het thuisfront? Hoe blij was je om weer naar huis te gaan? Voelde jij je echt weer thuis (liever thuis dan op het vakantie adres) toen je weer in huis je eigen, vertrouwde spulletjes om je heen had? ZIjn je antwoorden overwegend 'Ja' dan ligt heimwee op de loer.

Let op: Het zijn basisvragen die je enigszins kunnen helpen bij het bepalen van de mate van heimwee.

Vertrouw of geloof in je eigen gevoel, je eigen onderbuik. Dat is de beste raadgever bij een dergelijke grote beslissing waarbij geldt dat er geen goed of fout is. Het gaat erom dat jij je hart durft te volgen, wat of waar dat ook is. Het gaat immers over je eigen geluk en leven!

Ooit nog terug naar Nederland?

Ons beider antwoord is meteen, 'Nee!' Daarvoor zijn wij te veel gewend aan dit andere leven hier. Een andere cultuur met evenzo eigen positieve en negatieve kanten maar totaal anders dan in Nederland. Wij zouden opnieuw moeten integreren en wetende waarom wij juist Nederland hebben verlaten, is terugkeren geen optie voor ons.

Of wij definitief op Finca Ángela Sevilla blijven wonen? Tot nu toe voelt alles geweldig, hemels, een plek om samen oud te worden, maar dingen kunnen ernstig veranderen. Dan zullen wij zeker verder kijken om elders weer te settelen maar daar willen wij nu niet aan denken. In ieder geval zullen wij alles samen ondernemen en vooral samen oud worden.

Vragen over emigratie?

Heb je emigratieplannen of wellicht kriebels en wil je daar eens over praten of heb je vragen? Tegenwoorig bestaan er zelfs emigratie coaches(!) die zelf gewoon(?) in Nederland wonen. Wij zijn geen emigratie coach maar vinden het geen probleem om onze praktische ervaringen met je te delen of om je eventueel verder te helpen. Als je dit interessant vindt, neem dan gewoon eventjes contact met ons op!

¡Tal vez hasta pronto!

Misschien tot snel op Finca Ángela! Wij kijken er in ieder geval naar uit om jou als gast te mogen ontvangen.

Tip van Finca Ángela Sevilla!

✓ Lees onze recensies op Campercontact.
✓ Lees onze recensies op Park4Night.
✓ Lees onze recensies op Google.
✓ Lees onze recensies op Facebook.

Inhoudsopgave

Wat kan je nog meer lezen op de website van Finca Ángela Sevilla met onze rustieke vakantiehuis Juan, de twee, knusse studio's Maria of Rosa of onze ruime camperplaatsen?

rustiek bed breakfast vakantiehuis sevilla andalusie finca angela

Over Finca Ángela Sevilla

Lees alles over onze rustieke en compleet uitgevoerde vakantiehuis Juan of onze knusse studio's Maria of Rosa onze zes, ruime camperplaatsen? Hoe zijn de accommodaties ingericht en met welke uitrusting? Lees welke faciliteiten er zijn om optimaal genieten van je verblijf.

Lees meer...
rustiek bed breakfast vakantiehuis sevilla andalusie activiteiten

Activiteiten en omgeving

Lekker luieren of actief bezig zijn? Bekijk welke activiteiten jij tijdens je verblijf kan doen? Wat is er te doen in de prachtige omgeving van rustiek Finca Ángela Sevilla? Bijvoorbeeld in het nabij gelegen historische en pittoreske stadje Utrera of misschien een ontspannende, profesionele massage?


Lees meer...
rustiek bed breakfast vakantiehuis sevilla andalusie prijzen

Voordelige prijzen

Bekijk onze zeer vriendelijke prijzen van vakantiehuis Juan, studio Maria, studio Rosa of van onze rustieke, ruime camperplaatsen.

✓ Geen extra of verborgen kosten.
✓ Boek nu! Betaal later! Geen aanbetaling.
✓ Annuleren altijd en gratis.

Lees meer...
rustiek bed breakfast vakantiehuis sevilla andalusie reserveren

Reserveren

Ben je al overtuigd en wil je direct reserveren bij Finca Ángela Sevilla? Dat kan snel en makkelijk door een mailtje te sturen naar info@fincaangela.com of gebruik ons eenvoudige boekingsformulier voor de beschikbaarheid en mogelijkheden.

Lees meer...
rustiek bed breakfast vakantiehuis sevilla andalusie nederlandse eigenaren

Over ons

Wie zijn wij? De Nederlandse eigenaren die Finca Ángela met veel passie en plezier runnen? Wat heeft ons hier gebracht? Waarom zijn wij uit Nederland vertrokken? Dit en meer kan je allemaal lezen op de volgende pagina.


Lees meer...
rustiek bed breakfast vakantiehuis sevilla andalusie contact

Contact

Heb je vragen en/of opmerkingen? Voor ons is geen vraag te veel of vreemd.
Stuur een e-mail naar:
info@fincaangela.com
Bellen kan natuurlijk ook via:
+34 605 148 138
Of stuur een bericht via:
Whatsapp

Lees meer...